Jaarprogramma

Jaar
Programma

4 weekenden unplugged op texel

Diepgaand
transformeren
in een jaar

Texel

We komen 4 keer 3 dagen bij elkaar (van vrijdagmiddag tot zondagmiddag).

Daartussen spreken we elkaar om de 6 weken in een digitale meeting.

Zo houden we verbinding gedurende een cyclus.

Lente, zomer, herfst, winter.

De groep bestaat uit maximaal 10 mannen. We overnachten back to basic rondom een Texelse schapenboet, in tentjes of in de open lucht. Tijdens deze driedaagses zijn er geen telefoons, geen camera's, geen drank, geen horloges.

We komen met dit jaarprogramma tegemoet aan een verlangen van veel (ex)deelnemers en geïnteresseerden. Een verlangen dat gaat over het écht integreren van de lessen die we leren in de buitenlucht in het dagelijks leven. Een verlangen dat gaat over even rustig in een vuur kunnen staren zonder gestoord te worden door gedoe, telefoons en prikkels.

Een verlangen over ervaren van krachtige ceremonies van waaruit de inzichten ook gekoppeld kunnen worden aan thema’s in het dagelijks leven.

Daarnaast is er de mogelijkheid om jezelf (eindelijk) eens onder te dompelen in een groep mannen die op een gezonde manier samenkomen. Te ervaren wat het doet als je op die manier de kracht van een groep ervaart die daadwerkelijk naar je luistert, én zelf ook deelt.

Landschap Jaarprogramma

Achtergrond
jaarprogramma

Hoe is het om deel te zijn van een groep mannen?

Een groep waarin het niet gaat over wat je presteert, of wil presteren.
Waar het niet gaat over wie je kent, of wat je doet.

Een groep die enkel en alleen samenkomt om te delen en op zoek te gaan.

Te delen wat het is dat er in je omgaat. Waar je staat in het leven. Wat je voelt in je lijf.

Op zoek te gaan naar wat je inspireert. Niet door hard te werken, maar door uit te rusten, stil te worden, en dan leegte te ervaren. Zodat die inspiratie moeiteloos tot je komt. Vanuit daar terugkeren naar je gezin, je baan of bedrijf, je omgeving.

Met dit jaarprogramma van Elements Expeditions bieden wij temidden van alle veranderingen in de wereld een rustpunt, een startpunt, een plek.

Een plek waar we samenkomen met een groep mannen. Je zult ervaren dat een jaar lang op komen dagen op die plek bestwel wat vereist van je. De bereidheid om zaken los te laten, om discomfort te ervaren, om te ervaren dat er dingen zijn die wijder en wijzer dan jou zijn. Eenmaal daar aangekomen..., dat is waar de mooie dingen beginnen.

Je begeleiders zijn gespecialiseerd in zowel het begeleiden van persoonlijke transformatieprocessen, als het interpreteren van de signalen van de natuur. Soms gebruiken we daarvoor ‘sharings’, of korte opdrachten, meditaties, verhalen. Soms gebruiken we eeuwenoude ceremonies (zweethutceremonie, soloquest, vuurceremonie) die we in een nuchtere en moderne vorm aanbieden. Deze ceremonies zijn een heldere spiegel waarin je kunt zien hoe jij omgaat met veranderingen. We staan niet in een specifieke spirituele traditie, we hebben in de afgelopen jaren onze eigen instrumenten ontwikkeld, passend bij de grond waarop we lopen, en de cultuur waarin we leven.

Dit programma wordt gegeven door Jaap Duin, die tijdens de weekenden samenwerkt met verschillende experts op het gebied van ceremonies, martial arts, of persoonlijke ontwikkeling. Sommige van deze experts spreken Engels. Als deelnemer kun je te allen tijde alles in het Nederlands delen en zul je deze mensen prima kunnen volgen, ook omdat Jaap dingen vertaalt of toelicht.

Texel

WAT JE ERVAART TIJDENS DIT PROGRAMMA

Ceremonie integreren in je dagelijks leven

Leer de essentie van eeuwenoude ceremonies te integreren in je dagelijks leven zodat daar de kracht van rituelen tot uiting kan komen.

Het leven zélf wordt daardoor dieper en krachtiger. Jij gaat herkennen dat de realiteit niet in kaders te vangen is, niet vaststaat, maar constant verandert. Je komt meer in contact met die constante veranderingen. Zodat jij meer verbonden blijft met dat wat je energie geeft, en bewuster afstand kan nemen van dat wat je energie kost. Je wordt als persoon niet alleen duidelijker in het nee zeggen en afstand nemen, maar ook liefdevoller in het ja zeggen en toe laten.

De kracht van een cirkel.

Waar vind je een groep mannen die zich een jaar lang committeert aan een verdiepend programma? In de cirkel van Elements Expeditions zitten mannen die op individuele basis zich hebben ingeschreven. Die zich tussen alle dagelijkse dingen door wel eens afvragen: is dit het nou? Die vaak wel het gaspedaal kunnen vinden, maar wiens rem en routeplanner niet altijd even goed functioneert.

Een cirkel van mannen die delen over hun leven is een schaars goed in onze maatschappij. De mogelijkheid om echt je hart te openen, en te ervaren wat er met je gebeurt als daarnaar wordt geluisterd vanuit dezelfde openheid. Dat is een unieke ervaring, en de reden waarom Elements Expeditie bestaat. De as waar dit jaarprogramma om draait

Op diep niveau veranderen

Iedereen in dit programma voelt zich op dit moment in zijn leven geroepen om 12 maanden met ons dit pad te lopen.

4x3 dagen op Texel, en elke 6 weken een digitale groepscall van een uur.

Zo hou je een ritme, en kom je tot duurzame veranderingen in je leven.

We zijn buiten gedurende alle seizoenen, en krijgen zo inzicht in de ‘onderstroom’ van ons leven. Vanuit daar ontstaat een manier van kijken en luisteren, naar jezelf en elkaar, die zorgt voor meer contact met deze stroom.

Omdat we eeuwenoude ceremonies gebruiken ervaren we krachten die die groter zijn dan wijzelf. Zo kunnen we helderder zien hoe wij ons bewegen in de wereld, wat het is dat we te doen hebben.

Wie zijn je begeleiders?

Jaap Duin

Jaap Duin

PSYCHOLOOG EN OPRICHTER ELEMENTS EXPEDITIONS

Jaap Duin

“Ik ben in het dagelijks leven sparringpartner en het klankbord van mensen die moeten presteren onder grote druk. We onderzoeken samen wat ervoor nodig is om een leuk mens te blijven, in een wereld die enorm hard kan gaan en veel van je kan vragen

Ik help de deelnemers met reflecteren en de signalen gebruiken die we vanuit onze omgeving, de prachtige Texelse natuur, mijn geboortegrond, door onze ogen en oren binnenkrijgen.

Ik ervaar al jaren tijdens expedities met groepen in de natuur dat er diepe inzichten tot je komen die de potentie hebben je als mens blijvend te veranderen.

Het is fantastisch om met een groep mannen te delen, vuur te stoken, en te praten over de onderwerpen waar normaal gesproken weinig tijd voor is. Het samen zijn met een groep mannen, die met elkaar op een gezonde manier een jaar lang optrekken, ervaar ik als een groot geschenk.

Ik werk tijdens het jaarprogramma samen met ervaren facilitators, die daarnaast vaak ook goede vrienden van mij zijn. Dat maakt dat er naast diepgang en transformatie ook genoeg tijd over is voor lol en ontspanning in de groep.”

MELD JE HIER DIRECT AAN VOOR HET JAARPROGRAMMA

(Er zijn nog 4 van de 10 plekken beschikbaar)

Data jaarprogramma

24, 25, 26 juni 2022
23, 24, 25 september 2022
16, 17, 18 december 2022
17, 18, 19 maart 2023

Wat is de investering?

NORMAAL: € 6500
EARLYBIRD*: € 5750

(*De earlybird prijs geldt voor inschrijven en betalen voor 31 januari 2022).

Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW.
Dit programma is voor professionals als scholing aftrekbaar.
We kunnen je een factuur op maat sturen. Betalen in termijnen is evt mogelijk.

Meld je aan
Texel

WAT KRIJG JE VOOR DEZE INVESTERING?

Texel
 • 4 x een driedaagse op Texel (van vrijdag +-1500u tot zondag 1500u)
 • Ervaren facilitators die je een jaar lang begeleiden
 • 12 dagen in de Texelse natuur
 • 8 overnachtingen in de Texelse buitenlucht (tent/boet)
 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner) gedurende de driedaagses
 • 4 of meer diepe ceremonies verdeeld over de weekenden:
  - Zweethutceremonieweekend met meerdere zweethutten (mits covid dit toelaat)
  - Soloquest in de Texelse natuur
  - Vuurceremonie
  - Medicine walk ceremonie
 • Elke maand een digitale groupcall van 1,5 u gefaciliteerd Jaap
 • Mogelijkheid tot persoonlijke coachingsmomenten tijdens de driedaagses
 • Een dedicated groep mannen die dit pad met je oplopen gedurende het jaar
 • 2 uur persoonlijke coaching (twv 1000 Euro) door Jaap of een facilitator naar keus.
 • Het enige echte Elements Expeditions zakmes.
Texel

WELLICHT HEB JE DE VOLGENDE VRAGEN NOG:

Texel
 • Hoe overnachten we?
 • Wat gebeurt er als ik een weekend of groupcall mis?
 • Ik kan niet bij alle weekenden zijn, wat nu?
 • Wat voor personen tref ik aan in de groep?
 • Kan ik ook aan 1 weekend meedoen?
 • Ik ben niet zo’n groepmens is dit wel wat voor mij?
 • Moet ik dingen doen waar ik geen zin in heb?
 • Is dit allemaal wel veilig en Covid proof?
 • Ik ben niet zo’n kampeerder, heb ik speciale spullen nodig voor dit programma?
 • Waarom is het alleen voor mannen?
 • Wat als ik vastloop tijdens het programma?

De antwoorden op deze vragen verschijnen later op deze site, voor nu kun je contact opnemen met teamelementsexpeditions@gmail.com.