Schotland

Schotland

MANNENEXPEDITIE

OPLADEN IN
'BRITAIN'S LAST WILDERNESS'

Knoydart is een schiereiland aan de westkust van Schotland. Ook bekend als Britain's Last Wilderness.
Een zeer geïsoleerd kustgebied, een plek waar al meer dan 12.000 jaar mensen wonen en wandelen.

Dit is een gebied dat heel anders is dan bijvoorbeeld de hooglanden rond Fort William (gevuld met toeristen). We zijn met elkaar, de natuur, in grote afzondering van de bewoonde wereld.

We overnachten in een 'bothy', een schuilplaats in de bergen met simpele voorzieningen. Je kunt ook beslissen je tentje mee te nemen, en daarin te slapen.

We maken hikes door het ruige terrein, waarbij we soms uitzicht op de kust en zee hebben. Waarschijnlijk zullen we ook veel vossen, edelherten en vogels tegenkomen, aangezien Knoydart de thuisbasis is van een grote populatie wilde dieren.

Onderdeel van deze reis zal ook een 24 uurs Solo Quest zijn. Een unieke mogelijkheid om midden in deze afgelegen bergen te ervaren welke inzichten de natuur je kan geven. Deze ceremonie is een eeuwenoud ritueel, dat gebruikt wordt om er ten diepste achter te komen welk pad je hebt te lopen in het leven. Deze quest is in veel gevallen levensveranderend voor deelnemers aan onze expedities.

Deze reis, het op stap zijn met een selecte groep mannen, een week ontdaan zijn van telefoons, camera’s, horloges, terwijl je diep een berglandschap intrekt, het maakt diep diep impact op jouw als deelnemer. Als man, vader, professional, als mens. De verdieping die ontstaat in jezelf door de isolatie in de bergen, het loskomen van al je to do’s, je rollen, gekoppeld aan de reflectie tijdens de sharings en de ceremonies maken deze reis tot een enorm krachtige mogelijkheid tot transformatie.

We wandelen, komen tot rust, delen. En uiteraard wordt er een boel gelachen.

De laatste avond zullen we doorbrengen in guesthouse waar we een celebration dinner zullen hebben.

Deze reis naar Schotland is een combinatie van vakantie, beweging, verdieping, op stap zijn met een groep mannen (veelal ondernemers en ambitieuze professionals tussen de 35-55 jaar) die net als jij op zoek zijn naar verdieping op een nuchtere manier, en willen genieten van een van meest afgelegen berglandschappen die je kunt vinden.

Groep

IN EEN NOTENDOP:

Op stap met een groep van maximaal 10 mannen. Allen met een fysieke goede basisconditie, zodat we goed door kunnen stappen.

Ervaren crew gevormd door Jaap Duin en Rupert Hutchinson

24 u Solo quest onder deskundige begeleiding van Jaap en Rupert

7 dagen geen telefoons en camera’s

Meerdere dagen hiken in de het meest afgelegen gebied van de UK: Knoydart

Genoeg mogelijkheden om stil en alleen te zijn in de natuur

Geen verplicht programma, je doet mee op de manier die goed voelt voor je

Celebration dinner op de laatste avond, tussendoor goede en gezonde maaltijden

Slapen in tenten, herbergen of onder de sterren.

Twee persoonlijke coachingssessie van Jaap Duin twv 750 euro (voor én na de reis)

Schotland

Jaap Duin

Jaap Duin

PSYCHOLOOG EN OPRICHTER ELEMENTS EXPEDITIONS

Jaap Duin

“Ik ben in het dagelijks leven sparringpartner en het klankbord van mensen die veelal moeten presteren onder grote druk. Ik help ze, in een wereld die supersnel gaat, dichtbij zichzelf te blijven.

Op deze reis dompel ik me onder in de wildheid van de Schotse natuur. Ik help de deelnemers met reflecteren en de signalen gebruiken die we vanuit onze omgeving, de door onze ogen, neus en oren binnenkrijgen. Een reis door Schotland is, op de manier zoals wij dat doen, een levensveranderende ceremoniële ervaring. We staan hiermee in een traditie die eeuwenoud is, en steeds voelbaarder voor de deelnemers van de expeditie. Velen mannen gingen ons voor in het terugtrekken in de natuur om meer te leren over het leven. Rupert is naast een fantastische gids, ook een dierbare vriend, dus ik ben dankbaar met hem deze week te faciliteren"

Rupert Hutchinson

Rupert Hutchinson

MOUNTAIN LEADER AND FACILITATOR

Rupert Hutchinson

Rupert is an innovative outdoor guide, educator, and facilitator with an acute understanding and respect for the extraordinary and perspective-shifting power of spending time out in wild places. He is a highly experienced UIMLA International Mountain Leader and has spent the last 15 years guiding people into some of the most remote and beautiful landscapes on Earth.

He is a big-hearted, existentially pondering mountain man, who loves alpine trail running, backcountry skiing, woodsmoke, spoon whittling, and sleeping out beneath dark starry skies.

Rupert is currently engaged in an associate capacity with a number of organisations working in the field of wilderness-based retreats for personal transformation, as well as offering immersive 1:1 nature-based coaching journeys for leaders in Scotland.

MELD JE HIER DIRECT AAN VOOR DE SCHOTLAND - MANNENEXPEDITIE

MAXIMAAL 10 DEELNEMERS

Data SCHOTLAND 2025

eind april

Wat is de investering?

SUPER EARLYBIRD*: € 3000
EARLYBIRD**: € 3200
NORMAAL: € 3800

(*de super early bird geldt voor inschrijven en betalen voor 31 januari 2025).

(**De earlybird prijs geldt voor inschrijven en betalen voor 1 maart 2025).

* Dit bedrag is exclusief BTW. De vlucht naar Inverness (ongeveer €200) is hierin niet inbegrepen, alle andere zaken wel: maaltijden, overnachtingen, gidsen, ceremonies, coaching voorafgaand of na afloop van de reis, vervoer per busje en boot naar Knoydart, lunches en diner op de laatste avond.

Deze expeditie is voor ondernemers aftrekbaar. Uiteraard sturen we je een factuur op maat. Mocht deze investering een probleem voor je zijn, laat het ons weten. We kunnen je de mogelijkheid geven om dit bedrag in termijnen te voldoen bijvoorbeeld.