schotland 2019

mens edition may 12th-17th
womens edition: may 20th-25th
                                      

Schotland heeft weinig introductie nodig. Wij trekken ons 6 dagen terug op het uiterste westpunt, het schiereiland Knoydart. Ook wel bekend als Britains’ Last Wilderness. Een stuk Schotland dat niet platgetrapt is door hikers, en waar je slechts met een bootje aan land kan gaan.

We landen op Glasgow en zijn einde dag aangekomen in onze bothy. Een stenen schuur met houtkachel, waar vandaan we onze dagtrips zullen doen. Uiteraard staat het je ook vrij je eigen tentje of tarp mee te nemen om zo nog meer van het landschap te ervaren.

We hiken met Rupert, onze ervaren gids, naar de meest afgelegen plekken van Knoydart, nemen een duik in zee, en trekken ons terug voor een 24 uurs solo quest. Deze quest is altijd een unieke mogelijkheid om midden in deze afgelegen bergen te ervaren welke inzichten de natuur je kan geven.

———————————————————————————————————————————--

Wat is een Elements Expeditie? :

Een week in de natuur zonder telefoon en camera’s.

Er komt dan een andere kant van jezelf naar voren. De kant die onveranderlijk is, en aan de basis staat van alle dingen die je doet en vormgeeft in je leven. De kant die gaat over jou als mens. En dus over jou als man, vader, professional, zoon, vriend, noem maar op.

Centraal daarin staat altijd de verbinding tussen jou en de natuur. Die verbinding respecteren we met stilte, met het delen van verhalen, en gewoon, door er als een groep mannen of vrouwen op uit te trekken. Zo ontstaat er vanzelf diepte, lol en ontspanning wanneer het kan.

Door de natuur, en daarin onze expedities, krijg je een helder beeld van waar je bent en wat het leven van je wilt. Hierdoor ontstaat rust en ruimte. Zodat je kunt reflecteren op je leven. Zaken weer helder gaat zien.

———————————————————————————————————————————--

In een notendop:

 • Op stap met een groep van maximaal 12 mannen. Allen in fysiek gezonde conditie, zodat we goed door kunnen stappen.

 • Diep het land in trekken omdat bagage perfect gecoördineerd wordt

 • Ervaren crew gevormd door psycholoog | coach Jaap Duin en Rupert Hutchinson (gids,International Mountain Leader)

 • 24 u vision quest onder deskundige begeleiding

 • 6 dagen geen telefoons en camera’s

 • Meerdere dagen hiken in Britains Last Wilderness, schiereiland Knoydart.

 • Genoeg mogelijkheden om stil en alleen te zijn in de natuur

 • Geen verplicht programma, je doet mee op de manier die goed voelt voor je

 • Alle maaltijden zijn grotendeels biologisch, traditioneel en van hoge kwaliteit.

 • Celebration dinner op de laatste avond

 • Slapen in tenten, herbergen of onder de sterren.Wie zijn je begeleiders op deze driedaagse?


Jaap Duin:

“Ik ben in het dagelijks leven psycholoog en coach voor (top)ondernemers, leiders, TEDX sprekers en professionals die moeten presteren onder extreme druk. Voor deze mensen ben ik een klankbord, vertrouwenspartner en adviseur. Ik zie en voel dingen scherp, en haal de ruis weg. Ik help deze mensen in een wereld die supersnel gaat, dichtbij zichzelf te blijven. Als er grote krachten op een mens inwerken is het belangrijk om sterke wortels te hebben.
Op deze zesdaagse hoef ik niet zoveel te doen, de natuur om ons heen doet genoeg. Ik help de deelnemers met reflecteren en de signalen gebruiken die we vanuit onze omgeving, de prachtige Schotse bergen, door onze ogen en oren binnenkrijgen.
Rupert, de gids aan mij zijde, is inmiddels een dierbare vriend. Er zijn veel gidsen die het liefst eigenlijk alleen in de bergen zijn en het gedachtegoed van Elements Expeditions niet snappen. Rupert is zo iemand niet. Hij heeft enorm veel kennis en ervaring in het begeleiden van soloquests, en geeft samen met zijn partner Elle geweldige workshops in Engeland om mensen meer verwondering en de natuur te laten beleven. Daarnaast heeft hij heerlijke typisch Engelse humor, en is hij een kei van een gids. ”

Rupert Hutchinson

“Als berggids probeer ik mensen in contact te brengen met een stuk verwondering. Verwondering over de aarde, over onszelf. Om op die manier meer inzicht te krijgen in elkaar en onszelf. Vanuit verwondering, ontstaat op een nuchtere en positieve manier een diepgang die we normaal gesproken, in onze steden, vaak niet meer ervaren. Elements Expeditions past op die manier perfect bij mijn manier van werken. We zijn in de natuur, niet alleen om naar buiten te kijken, maar ook naar binnen.”

Investering

De investering in de 6 daagse expeditie naar Schotland is €1250. Dit bedrag is exclusief BTW. De vlucht naar Glasgow (ongeveer €150) is hierin niet inbegrepen, alle andere zaken wel: maaltijden, overnachtingen, gidsen, ceremonies, lunches en diner op de laatste avond.

Deze expeditie is zowel voor ondernemers (scholing) als voor particulieren aftrekbaar. Uiteraard sturen we je een factuur op maat.


Mocht deze investering een probleem voor je zijn, laat het ons weten. We kunnen je de mogelijkheid geven om dit bedrag in termijnen te voldoen bijvoorbeeld.